Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars

Htx


Teknisk Gymnasium Aars

 

Fag og valgfag

De 3 år på htx består af et grundforløb og et studieretningsforløb.

Grundforløb på 3 måneder

Grundforløbet er fælles for alle htx-elever. Det introducerer dig til gymnasiet og dets fag samt præsenterer de forskellige studieretninger for dig. Derudover består det af disse to temaer:

  • Naturvidenskabeligt grundforløb
  • Produktudvikling

Inden grundforløbet slutter, skal du vælge din endelige studieretning.

Studieretningsforløb på 2 år og 9 måneder

Vælger du studieretningen Fremtid i uniform, skal du have følgende fag:

Obligatoriske fag: Dansk A, Teknikfag A, Engelsk B, Matematik B, Fysik B, Teknologi B, Kemi B, Idehistorie B, Samfundsfag C, Kommunikation og IT C.

Studieretningsfag: Bioteknologi A, Idræt B

Valgfag: Matematik A, Teknologi A, Fysik A, Kemi A, Engelsk A, Proces, levnedsmiddel og sundhed A (Teknikfag, se nedenfor), Samfundsfag B, Psykologi C, Tysk C, Design C, Programmering C.

Særligt for htx

Teknikfag A vælges i 3.g og er et af de fag, som er helt specielle for Teknisk Gymnasium Aars. Her får du lov til at gå i dybden med et interesseområde og få kendskab til både den teoretiske viden og den praktiske udførsel. Du vælger et ud af tre følgende fag:

  • Proces-, levnedsmiddel og sundhed: Du arbejder med ernæring, idræt og sundhed samt med livsstil for dig og dine medmennesker.
  • Design og produktion, Elektronik: Du arbejder med at udvikle og fremstille elektroniske apparater til styring og overvågning.
  • Byggeri og energi: Du arbejder med at tegne, projektere og bygge fx et energi- og miljørigtigt hus.