International strategi på erhvervsskolerne Aars

Den internationalt orienterede skole

Baggrund

På Erhvervsskolerne Aars ønsker vi at styrke og øge de internationale tilbud, således at både skolens elever og medarbejdere får rig mulighed for at få international erfaring. Som en internationalt orienteret skole skal vi sikre,at eleverne får de kompetencer der skal bruges i den globaliserede verden. Internationaliseringen skal ske qua elevernes undervisning og via internationale aktiviteter, hvor eleverne kan få et fagligt, personligt, kulturelt og sprogligt udbytte. Aktiviteter kan være studieture, udvekslingsprogrammer, erhvervspraktik i udlandet, studieophold, netværk til udenlandske skoler/elever etc. Også skolens medarbejdere skal have mulighed at udvide de internationale erfaringer gennem fx studiebesøg i udlandet, jobswop, sprogkurser etc.

Definition

Ved den internationalt orienterede skole forstås en skole, der sikrer et stort udbud af internationale aktiviteter for såvel elever som ansatte. Aktiviteterne skal bibringe eleverne en international viden og kompetencer, så de rustes til et globaliseret arbejdsmarked.

Formål

Erhvervsskolerne Aars skal være én af de førende skoler i regionen, der tilbyder internationalt tilpassede uddannelser, så elever fra Erhvervsskolerne Aars altid kan imødekomme erhvervslivets behov for internationale kompetencer. Det skal ligeledes være naturligt for dimittender fra Erhvervsskolerne Aars at begå sig på det internationale arbejdsmarked og i internationale studiemiljøer.