Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars

Hhx23-04-2019

HTX-piger fra Aars vinder klimapris i Rebild

En gruppe HTX-elever fra Erhvervsgymnasiet i Aars vandt prisen for et projekt om bæredygtigt byggeri i Kenya.

Vindergruppen arbejdede med at plante bambus på højsletten i Kenya for at skaffe byggemateriale, biodiversitet, arbejde, mere regn og arbejde til befolkningen. Gruppens hus er bygget op i bambus og med bambusblade som tagmateriale. Der er implementeret solceller og vandopsamling ved huset, samt plantet træer i specielle plante kasser, hvor der kun kan ske minimal fordampning fra.

Drengene arbejdede med Nepal og pigerne valgte at arbejde med Kenya. To forskellige verdensdele, to forskellige klimatyper, men begge lande, hvor der er store muligheder i at hjælpe befolkningen til et bedre liv med at være selvforsynende med henblik på byggemateriale, vand eller el. Det er basale elementer til at levevilkår kan forbedres.


Vindergruppens hus som er bygget op i bambus og med bambusblade som tagmateriale.

Konkurrencen om bæredygtigt byggeri blev afholdt af Klima Rebild, en fælles indsats hvor Rebild Kommune, frivillige ildsjæle og en lang række institutioner, virksomheder og interesseorganisationer sætter klima- og miljøforhold på dagsordenen. Bidragene til konkurrencen er kommet fra folkeskoler, erhvervsgymnasier og almene gymnasier.

Lektor Birgit Mehl Kristensen fra Erhvervsskolerne Aars udtaler: "Det var oplagt for Teknikfaget Byggeri og Energi at deltage i projektet Klima 2019 Bæredygtigt Byggeri under EU-projektet Iværksætteri og jobskabelse. Der var frit valg på alle hylder, altså med at bygge rundt om i verden, dog skulle så mange af FN's verdensmål opfyldes som muligt. Begge grupper har arbejdet rigtig fint med deres projekter. Et er projektet på papir, men da de begyndte at lave selve modellen, kom der et visuelt indblik i, hvad det var, de havde fundet ud af."

Projekterne har været udstillet på skolen, senere fragtet til Skørping, og vi har givet tilladelse til, at projekterne kan blive udstillet ved Naturfagskonferencen senere på året.

Venlig hilsen

Else Ravn Rasmussen
Uddannelseschef for Handelsgymnasiet Aars og Teknisk Gymnasium Aars