Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars

EUD
EUX


Fødevarer, jordbrug og oplevelser

Ernæringsassistent 
 

En ernæringsassistent laver velsmagende og sund mad i både store og små køkkener for eksempel på hospitaler, plejehjem, dag- og døgninstitutioner, efterskoler og kantiner.

At være ernæringsassistent er et spændende arbejde, hvor du arbejder i større køkkener på fx sygehuse, skoler, børnehaver, kantiner mm. Her er det ernæringsassistentens opgave at sammensætte maden, så kroppens behov for næringsstoffer opfyldes uanset om man er barn, ung, voksen, ældre, rask eller syg. Maden omfatter alle døgnets måltider. Arbejdet handler også om at sørge for afrydning, opvask og rengøring. Menuplanlægning, personalebemanding, indkøb og økonomi kan også være nogle af arbejdsopgaverne. 

På grundforløb 2 får du grundlæggende, faglige kompetencer, så du bliver klar til at fortsætte hovedforløbet. Derudover lærer du bl.a. at fremstille og portionsanrette varme og kolde retter. Arbejdet handler også om at sørge for afrydning, opvask og rengøring. Menuplanlægning, personalebemanding, indkøb og økonomi kan også være nogle af arbejdsopgaverne. 

Fag

Grundforløbet på ernæringsassistentuddannelsen indeholder mange forskellige fag og emner fx:

  • Råvarekendskab
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Måltidssammensætning og næringsberegning
  • Menuplanlægning
  • Sensorik og de fem grundsmage
  • Sundhed og folkesundhed
  • Energigivende næringsstoffer
  • Miljø, bæredygtighed og økologi
  • Indkøb og planlægning
  • Produktionsformer
  • Hygiejne, egenkontrol og desinfektion
  • Ergonomi og arbejdsmiljø
  • Førstehjælp og brandbekæmpelse
  • Dansk og naturfag


Undervisningen afspejler og forbereder dig til, hvordan faget udøves i virksomheden. Undervisningen er tilrettelagt med udgangspunkt i praksis, således at en stor del at tiden foregår i et køkken. I løbet af grundforløbet kommer du også på virksomhedsbesøg og i praktik.

På grundforløbet får du også hjælp til at søge og finde en læreplads.

Når grundforløbet er afsluttet, fortsætter du på hovedforløbet, som du også kan tage på Erhvervsskolerne Aars. 

Hør Louises historie i videoen herunder, hvor hun fortæller om hendes valg om at blive ernæringsassistent