Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars
29-10-2019

Stor spænding: hvem bliver Danmarks bedste lærling?

Fire dygtige finalister dyster 1.-2. november om at blive Danmarks bedste landbrugsmaskinmekaniker-lærling, når Erhvervsskolerne Aars er vært for DBL 2019.

Når konkurrencen ”Danmarks Bedste Lærling – Landbrugmaskinmekaniker” (DBL) finder sted 1.-2. november på Erhvervsskolerne Aars, bliver det to dage med svære opgaver, stort tidspres og vigtigst af alt: fire af Danmarks bedste lærlinge på området, der dyster om at blive vinderen af DBL 2019. 

Sommerfugle i maven og sved på panden

De fire finalister skal ud i fire forskellige opgaver, som alle skal løses så godt, som muligt på to timer. Ingen kender indholdet af opgaverne, før deltagerne står med ”maskinerne foran sig”.

"Der skal nok komme sommerfugle i maven op til konkurrencen. Men det bliver samtidig spændende at se, hvordan det kommer til at gå. Og konkurrencen kan være en god træning til svendeprøven senere i uddannelsen", fortæller Daniel Højberg, den ene af de fire finalister.

Det er syvende gang DBL-konkurrencen finder sted. Og hvis det går som det plejer, skal deltagerne nok få sved på panden.

 

"Vi har forberedt udfordrende opgaver til deltagerne. Det er jo fire af Danmarks bedste, som dyster, så vi sætter niveauet derefter", fortæller Heine Jensen, koordinator og faglærer på Erhvervsskolerne Aars, der uddanner landbrugsmaskinmekanikere.

Vinderen af DBL bliver den deltager, der samlet set scorer flest point i de fire opgaver. Tildelingen af point sker fra dommere, der er produktspecialister hentet ind fra forskellige virksomheder alt afhængig af opgaven.

 

Deltagere fra nord, syd, øst og vest

Årets felt af deltagere er spredt geografisk godt ud over landkortet. Fra Skive i Jylland deltager Lasse Jensen, som til daglig er lærling hos Sjørup Group. Længere mod Syd fra Fredericia kommer Nicklas Elkjær, der er ansat hos Kragmann A/S. Mads Nørskov Kristiansen fra Slangerup med Maskincenter Roskilde A/S som arbejdssted er finalist nummer tre, mens Johannes Mertz A/S stiller med finalist nummer fire i form af Daniel Højbjerg fra Nykøbing F.

De fire unge lærlinge er alle kommet gennem nåleøjet til konkurrencen ved først at indstille sig til den via Erhvervsskolerne Aars. Kravene er blandt andet, at man ikke må være fyldt 24 år på konkurrencedagene samt at man skal have overstået 3. hovedforløb på uddannelsen. Dernæst har alle indstillede kandidater gennemgået en test, der sammenstillet med en fagjury-vurdering har lagt grund for udvælgelsen af de fire finalister.

Kramp er hovedsponsor i konkurrencen, som herudover afvikles i et stærkt samarbejde mellem Dansk Maskinhandlerforening, LandbrugsMedierne, Dansk Metal og Erhvervsskolerne Aars.Program DBL 2019:


Fredag den 1/11


- 11.00: Åbning af konkurrencen ved udd.chef Aksel G. Christiansen

- 12.00: Konkurrencens 1. del starter.

- 14.00: Pause 

- 14.45: Konkurrencens 2. del starter.

- 16.45: Slut 


Lørdag den 2/11


- 9.00: DM rally på og omkring skolen 

- 10.30: Konkurrencen 3. del starter.

- 12.30: Frokost 

- 12.30: Kvinder i motorsport i fællesrummet 

- 13.30: Konkurrencens 4. del starter.

- 15.30: Konkurrencen afsluttes. 

- 16.30: Præmieoverrækkelse DBL 2019 

- 17.00: Præmieoverrækkelse Himmerlands fedeste traktor 

- 17.30: Præmieoverrækkelse DM Rally