Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars

Vejledning til videregående uddannelser

Din uddannelsesvej er naturligvis dit eget personlige ansvar, men du kan få brug for hjælp til at tilrettelægge den bedst muligt. I løbet af din tid på Erhvervsskolerne Aars kan du møde to forskellige fagpersoner, som har forskellige ansvarsområder i forhold til dig; skolens egen studierådgiver og Studievalg.

Skolens egne studierådgivere er eksperter i at vejlede om alt, hvad der har med din gennemførelse af studiet at gøre. Det kan for eksempel være regler og kultur for elever på skolen, muligheder for valgfag, studieteknik, eller personlige problemer, der har betydning for din gennemførelse af uddannelsen. De vejleder også gerne på vej til, hvilke muligheder du har for videregående uddannelser, efter din uddannelse på Erhvervsskolerne Aars.

Studievalg Danmark

Studievalg Danmark vejleder om videregående uddannelse og de efterfølgende beskæftigelsesmuligheder.
På Erhvervsskolerne Aars er det Helle Præstmann Heftholm der er din lokale studievalg-vejleder.I løbet af din tid på skolen kommer Helle på besøg flere gange for at holde oplæg om uddannelsessystemet, valg af videregående uddannelse og efterfølgende beskæftigelsesmuligheder, adgangskrav, ansøgning, optagelse mv. På UDDATA+ kan du se, hvornår præcis din klasse skal deltage.

Kontakt til Studievalg-vejleder
Helle har desuden træffetid på din skole ca. hver 3-4 uge. I forbindelse med de faste træffetider har du mulighed for at få en individuel snak om dine spørgsmål, overvejelser og ønsker med hensyn til dit valg af videregående uddannelse, eller hvis du er i tvivl om, hvad du vil efter din studentereksamen.
I dette skoleår har Helle træffetider på følgende datoer: http://studievalg.dk/book/?center=7

Træffetiderne holdes i fællesrummet på 1. sal, og du kan booke en tid på http://studievalg.dk/book/?center=7. Her vælger du din skole på skolelisten. Dernæst vælges den dato og det tidspunkt, du ønsker at booke, og du skal til slut angive dine kontaktoplysninger. Du får en kvittering for din booking pr. mail og siden en sms-påmindelse på dagen for træffetiden.

Du kan også træffe Helle på telefon 99 40 39 07 eller pr. mail hph@studievalg.dk
Vejledningen er et tilbud til dig, og du er altid velkommen – også når du er færdig med gymnasiet.

Information om videregående uddannelse?
Der er mange ting, som du selv kan gøre for at få information om videregående uddannelse og de efterfølgende beskæftigelsesmuligheder. Du kan fx bruge uddannelsesportalen www.UddannelsesGuiden.dk.

Her kan du finde information om næsten alt, der har med videregående uddannelse og de efterfølgende beskæftigelsesmuligheder at gøre. Du kan fx finde ud af, hvordan forskellige uddannelser er opbygget, hvor du kan tage dem, hvilke adgangskrav de har, samt hvilke jobmuligheder uddannelsen giver. Der er også links til uddannelsesstedernes hjemmesider, hvor du kan hente mere detaljeret information om lige præcis den uddannelse, du er interesseret i.
Se mere om Center Nordjylland på www.ug.dk/studievalg/studievalgnordjyllandKontakt