Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars

SU og befordring

Du kan få SU fra kvartalet, efter du er fyldt 18 år. Bliver du for eksempel 18 år i august, kan du få SU fra 1. oktober. Du kan dog tidligst søge SU i minSU 1 måned før den dato, hvor du er berettiget til det. Det forudsætter dog, at du er fyldt 18 år og er optaget på en uddannelse.

Du søger SU på minSU på www.su.dk. For at få adgang til minSU skal du bruge NemID, som du kan bestille på www.su.dk. Det tager 5-10 hverdage at få nem-ID, så bestil i god tid. På den måde er du sikker på, at du kan få SU til tiden.

www.su.dk kan du læse alt om SU, og finde svar på det meste, f.eks. hvis du bliver i tvivl om, hvordan du udfylder din ansøgning. Du kan også altid spørge skolens SU-vejledere. SU-kontoret er placeret i Gym-elevadministrationskontoret i bygning G. SU-kontorets åbningstider er tirsdag og torsdag kl. 11.00-12.00.


Befordring

Går du på en ungdomsuddannelse, kan du bestille et Ungdomskort på www.ungdomskort.dk.

Fordele med et ungdomskort:

  • Du kan rejse ubegrænset mellem din bopæl og dit uddannelsessted.
  • Du kan rejse ubegrænset i hele dit eget takstområde - det vil sige hele den farve, du bor indenfor.
  • Du kan rejse i andre takstområder til børnetakst, der hos de fleste trafikselskaber er cirka halv pris af en voksenbillet.
  • Rejs på tværs af takstområder med bus til børnetakst, der hos de fleste trafikselskaber er cirka halv pris af en voksenbillet.
  • Du kan rejse på tværs af takstområder med tog og få rabat på togbilletter i hele landet (hos DSB og Arriva).

Du kan få rabat på rejser på tværs af landet med fjernbusserne. 


Elever med uddannelsesaftale kan ikke benytte ovenstående, men du får kørslen dækket af din arbejdsgiver.

Kontaktoplysninger:

Kontakt