Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars

Aars - om området

Aars er en by fuld af muligheder. Ikke kun er den en perfekt base for et besøg i Himmerland – den er absolut også et længerevarende ophold værd for såvel unge som gamle. 

Naturskønt område
Centralt placeret midt i det vesthimmerlandske rige, er der kun korte afstande til alt, hvad der er værd at se i omegnen; som f.eks. Rebild Bakker, Farsø, Trend etc. Himmerland er et naturligt sammenhængende område på ca. 4.000 km², afgrænset af Limfjorden, Kattegat og Mariager Fjord med 120.000 ”himmerlændinge”.

I Himmerland kan du være sikker på at møde lune folk, der kan lide at få gæster og med glæde - og stolthed - viser deres hjemegn frem.

Noget for enhver smag - uanset alder!
For det unge sind har Aars masser af gode tøjbutikker at byde på med alle de nyeste mærker og varer til unge mennesker af begge køn. Desuden ligger diskoteket Crazy Daisy med to etagers musik for fuld udblæsning i hovedgaden i Aars og er med til at skabe stemning og gang i byen.

Aars har udover to folkeskoler, næsten alle former for ungdomsuddannelser, og desuden - som du også kan læse andetsteds på hjemmesiden - både et skolehjem og et kollegium, hvilket selvfølgelig præger bylivet på en positiv facon.

Hovedgaden i Aars er næsten et kapitel for sig. Fra at være en gennemgående trafikvej gennem hele Aars, har den udviklet sig til at være næsten gågadeagtig og er sågar spærret af ved flere af byens arrangementer, så de handlende får helt fred til at shoppe og hygge.

Aars er en meget aktiv handelsby, og der bydes ofte velkommen til Open By Night, Julemarked og andre spændende arrangementer med et væld af gode tilbud.

For det mere modne sind er Aars bestemt ikke mindre værd - både naturen og bylivet har masser at byde på. Med sine utallige attraktioner og seværdigheder vil et ophold i Aars altid blive til en både farverig og alsidig oplevelse – uanset alder. 

De gæve kimbrere
Aars' historie er lige så gammel, som den er spændende. For ca. 2000 år siden boede de gæve kimbrere her, og den dag i dag kendes himmerlændingene som Kimbrere.

For historieinteresserede kan dette opleves på Museumscenter Aars, som rummer mere end 12.000 års arkæologi og kulturhistorie. Men gå også på opdagelse i det historiske Himmerland, hvor du kan opleve alt fra køkkenmøddinger, jættestuer, vikingeborge, slotte og herregårde til nutidens mere moderne samfund og spændende bymiljøer.

En ren by
Der bliver desuden gjort meget for at holde byen ren og attraktiv. Byens torve er et smukt skue, idet de prydes af kunstværker skabt af internationale anerkendte kunstnere som Per Kirkeby, Kirsten Ortwed og Poul Gernes. Sammen med den flotte, brostensbelagte hovedgade skaber disse rammerne om en god og hyggelig oplevelse, hver gang man bevæger sig i Aars.

For den unge familie – som den lidt ældre – er Aars med sine mange muligheder perfekt at vokse sig større og stærkere i. Med de førnævnte to folkeskoler samt et væld af ungdomsuddannelser, er der alle muligheder for at have en solid og tryg opvækst i Aars, ikke kun i de første år, men videre ind i ungdommen.

Masser af aktiviteter!
Der er masser af aktiviteter for hele familien med to træningscentre, masser af boldklubber, rideklubber og gymnastikklubber mv. både i og omkring Aars.

De børnevenlige strande indbyder til lystsejllads, windsurfing, fiskeri og meget mere. Inde i landet giver de mange bække og åer dig mulighed for at få aftensmaden på krogen. Du får sammen med et aktivt byliv en mangfoldighed af naturoplevelser i form af dybgrønne slugter, store vidtstrakte heder og moser, der gemmer på spændende planter og dyr.

Alt dette kan vi jo ikke være bekendt at holde for os selv.

Så kom og besøg os og oplev vores Himmerland.For yderligere information klik ind på www.aars.dk.

 

Kontakt