Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars

Htx


Teknisk Gymnasium Aars

 

Fag og valgfag

De 3 år på htx består af et grundforløb og et studieretningsforløb.

Grundforløb på 3 måneder

Grundforløbet er fælles for alle htx-elever. Det introducerer dig til gymnasiet og dets fag samt præsenterer de forskellige studieretninger for dig. Derudover består det af disse to temaer:

  • Naturvidenskabeligt grundforløb
  • Produktudvikling

Inden grundforløbet slutter, skal du vælge din endelige studieretning.

Studieretningsforløb på 2 år og 9 måneder

Vælger du studieretningen Computerscience, skal du have følgende fag:

Obligatoriske fag: Dansk A, Teknikfag A, Matematik B, Engelsk B, Teknologi B, Fysik B, Kemi B, Idehistorie B, Samfundsfag C, Biologi C.

Studieretningsfag: Kommunikation og IT A, Programmering B

Valgfag: Matematik A, Fysik A, Kemi A, Teknologi A, Engelsk A, Design og produktion, Byggeri og energi (Teknikfag A, se nedenfor), Samfundsfag B, Idræt C, Psykologi C, Design C, Tysk C.

Se mere om temaer og projekter i undervisningen her.

Særligt for teknikfag på htx på Teknisk Gymnasium Aars

Teknikfag A vælges i 3.g og er et af de fag, som er helt specielle for Teknisk Gymnasium Aars. Her får du lov til at gå i dybden med et interesseområde og få kendskab til både den teoretiske viden og den praktiske udførsel. Du vælger et ud af tre følgende fag:

  • Proces-, levnedsmiddel og sundhed: Du arbejder med ernæring, idræt og sundhed samt med livsstil for dig og dine medmennesker
  • Design og produktion, Elektronik: Du arbejder med at udvikle og fremstille elektroniske apparater til styring og overvågning.
  • Byggeri og energi: Du arbejder med at tegne, projektere og bygge fx et energi- og miljørigtigt hus.