Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars


EUD/EUX
Business


Kontor, handel og forretningsservice


03-02-2017

Ledere er blevet klogere

19 ledere er netop færdige med den grundlæggende lederuddannelse på Erhvervskolerne Aars.

”Jeg er blevet langt klogere på min egen stil som leder og kan nu se behovet for at behandle mine medarbejdere forskelligt for at få de bedste resultater” Sådan siger Michael Thestrup, der til dagligt er lagerchef hos PN Maskiner i Troldkær i Sønderjylland.

Michael er netop i gang med den sidste af 13 kursusdage, der tilsammen udgør den grundlæggende lederuddannelse. De 19 deltagere på kurset har været samlet til 5 moduler på Erhvervsskolerne Aars i perioden fra medio oktober 2016 til primo februar 2017.

”Det der gør kurset meget relevant for mig” udtaler Lasse Jensen, der er ny i jobbet som værkfører hos Agrotek i Hobro: ”er at de emner som vi arbejder med undervejs i forløbet alle kan relateres til min hverdag. Det er ikke teori for teoriens skyld, men brugbart værktøj, som jeg kan tage med hjem i virksomheden og sætte i spil med det samme”.

På det første modul i forløbet blev kursisterne tilbudt en personprofilanalyse (DISC) som alle takkede ja til. Resultatet af analysen er blevet brugt i sammenhæng med mange af de ledelsesmæssige emner, der er blevet arbejdet med, og det er klart med til at gøre indholdet direkte anvendeligt. Michael Thestrup siger bl.a. om DISC profilen: ”Jeg er mere opmærksom på forskelligheden blandt mine medarbejdere nu og det gør, at jeg er i stand til at sætte de rigtige kollegaer sammen til at løse opgaver, så resultatet bliver godt og arbejdet glider nemmere”.

De fem moduler, der tilsammen udgør den grundlæggende lederuddannelse er:

  • Introduktion til ledelse
  •  Kommunikation som ledelsesværktøj
  • Konflikthåndtering og vanskelige samtaler
  • Situationsbestemt ledelse
  • Innovation og forandringsledelse


Erhvervsskolerne Aars starter et forløb op igen den 21. marts og der er plads til ledere fra alle brancher. Information om forløbet kan indhentes ved kursusadministrationen hos Erhvervsskolerne Aars.

Lars Kjeldgaard Pedersen, der er en af underviserne på forløbet siger følgende om ledelse: ”Ledelse er et håndværk – spørgsmålet er, om du har værktøjet der skal til og om du forstår at bruge det rigtigt. Den grundlæggende lederuddannelse er et godt fundament at bygge sit fremtidige lederskab på”.

Fra venstre mod højre er deltagerne: Palle Jepsen Agrotek, Klaus Jeppesen Maskincenter Felsted, Lasse Jensen Agrotek, Thomas Rudebeck Ringe Maskinforretning, John Svendsen Skjern Maskinforretning, Jess Landvad Hjallerup Maskinforretning, Claus Møller John Madsen A/S, Lukas Bandringa Herborg Maskinforretning, Palle Nielsen SD Kjærsgaard A/S, Poul Dalby Scantruck A/S, Lars Særkjær Skanderborg Maskinforretning, Rene Kristiansen Jelling Maskinforretning A/S, Bjarke Pedersen Hundahl Tilsted A/S, Michael Thestrup PN Maskiner A/S, Michael Andersen Snertinge Maskinforretning A/S, Bjarke Lykkeskov Herborg Maskinforretning, Poul Pedersen Askildrup Agro A/S, Lars Nielsen Maskinpartner A/S.