Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars

EUD
EUX


Kontor, handel og forretningsservice

Kontorassistent

Vil du arbejde på kontor inden for den offentlige forvaltning, eller for en privat virksomhed? Så skal du være kontorassistent. Du skal derfor vælge eux.

Hvis du vil være kontorassistent, skal du vælge eux. Du kan altså ikke blive kontorassistent, hvis du vælger den konventionelle erhvervsuddannelse, eud.

Mange muligheder for kontorassistenter

Der er flere muligheder, når du vil arbejde på kontor. Du kan blive en del af den offentlige forvaltning. Vesthimmerlands Kommune ansætter flere kontorelever hvert år. Det er også muligt at søge praktikplads som lægesekretær på regionens hospitaler eller hos alment praktiserende læger. Måske vil du være advokatsekretær. Der er mange større virksomheder, der uddanner kontorassistenter, og her vil du komme til at arbejde med mange forskellige administrative opgaver.

Uddannelsens forløb

Når du har gennemført grundforløbet eux , skal du finde en praktikplads i en virksomhed, som du gerne vil arbejde i. Måske har du allerede kontakt til en virksomhed, hvor du kan blive elev. Praktikcenter Aars kan også hjælpe med at finde praktikpladser. Her kan du også få hjælp til at skrive ansøgning, lave CV og forberede dig til samtaler. 

Praktikken i virksomheden tager 2 år. I den periode er der meget nyt, der skal læres. Du kommer til at arbejde med mange forskellige opgaver og du bliver en del af virksomhedens dynamiske liv, hvor alle dage er forskellige, og hvor du får egne ansvarsområder fra første dag. Uddannelsen som kontorassistent er skræddersyet til dig, der har en drøm om at blive en del af administrationen inden for det offentlige eller private erhvervsliv.

I løbet af de to år, hvor du er i praktik, skal du på skole ca. 10 uger. På skoleforløbene kommer du til at arbejde i dybden med problemstillinger som du møder i den hverdag. Du kommer til at gå i skole med elever, der også er i gang med kontorassistentuddannelsen inden for samme speciale som dig.