Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars

EUD
EUX


Kontor, handel og forretningsservice

Handelsassistent

Vil du være sælger, finansøkonom eller afdelingsleder? Og har du sans for kreative og skæve markedsføringsidéer? Så er uddannelsen som handelsassistent lige noget for dig.

Du kan tage uddannelsen til salgsassistent hos os. Du kan både tage uddannelsen som eud eller som eux.

Når du har gennemført grundforløbet, finder du en praktikplads i en virksomhed, du gerne vil arbejde i. Måske har du allerede kontakt til en virksomhed. Praktikcenter Aars kan også hjælpe med at finde en praktikplads, og her kan du også få hjælp til at skrive ansøgning, lave CV og forberede dig til samtaler.

Du bestemmer selv hvilken branche, du gerne vil arbejde inden for. Det kunne være maskiner, elektronik eller noget helt andet, der har din interesse. Du tænker måske, at det at sælge de produkter, som virksomheden selv producerer, er vildt spændende og derfor noget, du godt kunne tænke dig at lære mere om. Det kan også være, at du vil arbejde med e-handel. Der er tre hovedområder inden for handelsassistentuddannelsen. Det er salg, indkøb og logistik. I skolens nærområde er det virksomheder som Migatronic, Farmas, Outline, Jeldwen, Logstor m.fl. der uddanner handelsassistenter.

Praktikken i virksomheden tager 2 år. I den periode er der meget nyt, der skal læres. Du kommer f.eks. til at arbejde med at planlægge og gennemføre salg, lave markedsføringsmateriale, salgsanalyser, udarbejde tilbud og meget mere. Du bliver en del af virksomhedens dynamiske liv, hvor alle dage er forskellige, og hvor du får egne ansvarsområder fra første dag. Uddannelsen som handelsassistent salg er skræddersyet til dig, der måske drømmer om at blive sælger, handle med professionelle og arbejde med løsninger, der tilgodeser kundernes behov.

I løbet af de to år, hvor du er i praktik i virksomheden skal du på skole mellem 9 og 15 uger. På skoleforløbene kommer du til at arbejde i dybden med problemstillinger som du møder i din hverdag. Du kommer til at gå i skole med elever, der også er i gang med handelsassistent-uddannelsen.