Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars

EUD
EUX


Fødevarer, jordbrug og oplevelser

Gourmetslagter

Drømmer du om at arbejde med udskæring og tilberedning af kød og samtidig have kundekontakt, så er uddannelsen som gourmetslagter netop noget for dig. 

Som slagter arbejder du med udskæring og tilberedning af kød, og du arbejder med at vejlede kunder om tilberedning af forskellige udskæringer. Når du arbejder som gourmetslagter, kan du enten være ansat i en slagterforretning, et supermarked eller på et mindre slagteri. Du kan også starte din egen virksomhed. En del af slagterarbejdet er også at arrangere varerne i salgsdisken og at rengøre kølediske, pålægsmaskiner og vægte. 

Fag

På gourmetslagteruddannelsens grundforløb 2 lærer du de grundlæggende faglige kompetencer, så du bliver klar til at fortsætte på hovedforløbet.

Grundforløbet indeholder mange forskellige fag og emner fx:

  • Råvarekendskab
  • Materialer og udstyr i detailslagterfaget
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Kundebetjening og salg
  • Arbejdsteknikker og opskæring
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Fagudtryk i slagterfaget
  • Arbejdspladskultur
  • Fremstilling af pølser og kødspecialiteter
  • Førstehjælp og brandbekæmpelse
  • Dansk og naturfag


Undervisningen afspejler og forbereder dig til, hvordan faget udøves i virksomheden. Undervisningen er desuden tilrettelagt med udgangspunkt i praksis, således at en stor del at tiden foregår i et køkken. I løbet af grundforløbet vil du også komme på virksomhedsbesøg og i praktik i en virksomhed.

På gf2 får du også hjælp til at søge og finde en læreplads.

Fordelsuddannelse

Uddannelsen som gourmetslagter er en "fordelsuddannelse". Det betyder, at arbejdsgiverne i branchen har indgået en aftale om at oprette praktikpladser til 9 ud af 10 elever. Læs mere om fordelsuddannelser og se de øvrige fordelsuddannelser du kan begynde på Erhvervsskolerne Aars.