Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars

EUD
EUX


Fødevarer, jordbrug og oplevelser

Gastronom

Drømmer du om at fremstille mad, udvikle og fremstille velsmagende menuer  og om at få en spændende karriere inden for hotel- og restaurationsbranchen, så er uddannelsen som gastronom helt sikkert den rigtige vej for dig.

En vigtig del af arbejdet handler om at sammensætte, producere og servere et måltid, som bliver en oplevelse for kunden. Som gastronom skal du være god til at frembringe gode smagsoplevelser og at finde ny inspiration til køkkenet, under hensyntagen til økonomien. Arbejdet kræver overblik, og der er ofte meget skiftende arbejdstider med lange og travle arbejdsdage.

Fag

På gastronomuddannelsens grundforløb 2 lærer du de grundlæggende faglige kompetencer, så du bliver klar til at fortsætte på hovedforløbet og gennemføre praktikdelen af uddannelsen.

Grundforløbet indeholder mange forskellige fag og emner som fx:

  • Råvarekendskab
  • Priskalkulation
  • Tilberedningsmetoder
  • Innovation 
  • Sensorik
  • Kundebetjening
  • Budgetter
  • Redskabshåndtering
  • Økologi og bæredygtighed
  • Indkøb og planlægning
  • Førstehjælp og brand
  • Dansk og naturfag


Undervisningen er overvejende tværfaglig, og en stor del af tiden foregår i køkkenet for at forberede dig bedst muligt på, hvordan faget udøves i en virksomhed. I løbet af grundforløbet vil du også komme på virksomhedsbesøg og i praktik i en virksomhed.

På grundforløbet får du også hjælp til at søge og finde en læreplads.

Fordelsuddannelse

Uddannelsen som gastronom er en "fordelsuddannelse". Det betyder, at arbejdsgiverne i branchen har indgået en aftale om at oprette praktikpladser til 9 ud af 10 elever. Læs mere om fordelsuddannelser og se de øvrige fordelsuddannelser du kan begynde på Erhvervsskolerne Aars.