Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars

EUD
EUX


Fødevarer, jordbrug og oplevelser

Bager/konditor

Drømmer du om at fremstille imponerende kager og bage lækkert brød, så er uddannelsen som bager eller konditor den helt rigtige vej for dig. 

Som bager fremstiller du en lang række forskellige brød og kager. Arbejdsdagen starter ofte tidligt om morgenen og slutter ved middagstid. Som bager fremstiller du typisk franskbrød, morgenbrød, rugbrød og wienerbrød. Som konditor fremstiller du fx lagkager, konfekt og andre dekorative lækkerier. Arbejdet som bager eller konditor kræver, at du har sans for former og farver.

Fag

På grundforløb 2 lærer du de grundlæggende faglige kompetencer målrettet bager/konditor, så du bliver klar til at fortsætte på hovedforløbet og gennemføre praktikdelen af uddannelsen.

Grundforløbet indeholder mange forskellige fag og emner, fx:

  • Råvarekendskab
  • Værktøj og udstyr til bagerier
  • Arbejdsmetoder
  • Ergonomi og arbejdsmiljø
  • Hygiejne
  • Hævemidler og dejtilberedning
  • Rørte deje, piskede deje, udrullede deje og æltede deje
  • Arbejdsteknikker
  • Planlægning og samarbejde 
  • Førstehjælp og brandbekæmpelse
  • Dansk og naturfag


Undervisningen afspejler i så stor udstrækning som mulig arbejdet i en virksomhed og forbereder dig til, hvordan faget udøves i virksomheden. Undervisningen er tilrettelagt med udgangspunkt i praksis, og en stor del at tiden foregår i et køkken eller i bageriet. Du vil også komme på virksomhedsbesøg og i praktik i en virksomhed.

 

Du får også hjælp til at finde en læreplads, mens du går på grundforløbet.
 

Fordelsuddannelse

Uddannelsen som bager/konditor er en "fordelsuddannelse". Det betyder, at arbejdsgiverne i branchen har indgået en aftale om at oprette praktikpladser til 9 ud af 10 elever. Læs mere om fordelsuddannelser og se de øvrige fordelsuddannelser du kan begynde på Erhvervsskolerne Aars.