Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars
12-09-2017

Uddannelse er vejen til fast arbejde

Louise blev den første som fik svendebrev i projekt Vejen til varige job, skal du være den næste?

37-årige Louise Hansen fra Onsild havde aldrig troet, at hun skulle tage en uddannelse.

Men nu er hun blevet den første i Himmerland, det er gået fra at være ufaglært til faglært i et storstilet nordjysk EU-støttet projekt, som skal hjælpe mere end tusind nordjyder uden uddannelse til at blive faglærte.

Ovenikøbet har uddannelsen som rengøringstekniker allerede skaffet Louise Hansen et arbejde.

”Det er helt fantastisk. Før jeg kom med i projektet, var jeg arbejdsløs og søgte det ene job efter det andet uden resultat. Jeg blev ikke engang kaldt til jobsamtale. Nu har jeg taget en uddannelse, og jeg har straks fået et arbejde, som jeg er utrolig glad for,” siger hun.

 

Faglært på 11 uger

Normalt tager det to år at uddanne sig til rengøringstekniker, men fordi Louise Hansen tidligere har arbejdet med rengøring i forskellige jobs, har hun kunnet få merit for store dele af uddannelsen, og hun blev faglært efter kun 11 uger på skolebænken.

”Jeg havde aldrig klaret det, hvis jeg skulle have taget hele uddannelsen fra starten, men da de fortalte mig, at jeg kunne blive faglært på kort tid, så turde jeg godt kaste mig ud i det,” siger hun.

Blot få dage efter uddannelsen, blev hun kaldt til samtale og tilbudt en stilling som rengøringstekniker på Demenscenter Skovgården ved Hadsund. 

 

Hun er dygtig

Hendes nye arbejdsgiver Dorte Lynge, der er leder af demenscentret, fortæller, at det netop er Louise Hansens uddannelse, der har skaffet hende arbejdet på Skovgården. 

”Hos os er det vigtigt, at alle medarbejdere er fagligt dygtige. Det gælder også rengøringen for hygiejnen skal bare være helt i orden, så vores beboere ikke risikerer at blive syge,” siger Dorte Lynge, som sagtens kan mærke, at Louise Hansen har styr på rengøringen.