Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars
31-05-2017

Succes med Krandag på Erhvervsskolerne Aars

I samarbejde med SAWO, HMF og Palfinger inviterede Erhvervsskolerne Aars tirsdag den 30. maj kranbranchen inden for til en temadag om kraner.

Se billeder fra dagen

I takt med at den teknologiske udvikling indenfor lastbilkraner, går hurtigere og hurtigere, har Erhvervsskolerne Aars taget initiativ til at lave en temadag for kranbranchen.

”Vi har gennem det sidste års tid haft særligt fokus på kranbranchen, da de mangler faglært arbejdskraft, som har specialviden og kompetencer indenfor opbygning, hydraulik og el” fortæller praktikpladskonsulent Jess Winther, som bogstaveligt talt har kørt fra Skagen til Gedser, for at orientere værkstederne om mulighederne for selv at uddanne kranmekanikere.

Indsatsen har givet afkast og der er nu 50 værksteder, som er godkendte til at uddanne lærlinge, mod ca. 15 før kampagnen gik i gang. Det betyder at der nu er en række ledige lærepladser over hele landet, som venter på den rette elev.

”Som ny godkendt virksomhed er der naturligt mange spørgsmål, der melder sig. Dem vil vi gerne besvare ved at vise skolen frem, så mestrene kan få en snak med de undervisere, som deres lærlinge kommer til at møde”, supplerer Praktikcenterleder Asger Andersen.

”Vi er glade for, at der er opbakning til at styrke dialogen om fremtidens kranmekanikeruddannelse”, lyder det fra uddannelseschef Lars Bagger, som med tilfredshed kunne notere at konferencens 25 deltagere, gav håndslag på at mødes igen til næste år.