Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars
07-08-2017

Ny uddannelseschef til hhx og htx

Den 1. august tiltrådte Christine Stampe Frøsig som uddannelseschef på Handelsgymnasiet (hhx) og Teknisk Gymnasium (htx) på Erhvervsskolerne Aars.

Der venter elever og medarbejdere en helt ny start på hhx og htx i Aars, når de denne måned vender tilbage fra en lang sommerferie. De skal nemlig tage imod deres nye leder, Christine Stampe Frøsig, der tiltrådte som uddannelseschef den 1. august.

Christine kommer fra en stilling som lektor i dansk og engelsk på Aalborg Katedralskole, hvor hun i øvrigt er indstillet af sine elever til Politikens Undervisningspris. Hun har en akademiuddannelse i ledelse, en master i IKT og Læring og er uddannet cand.mag. i engelsk og dansk. I alt er det blevet til 15 års erfaring med arbejde i uddannelsesbranchen. Desuden har hun boet 13 år i Grønland, hvor hun blandt andet har undervist på gymnasierne i Nuuk og Sisimiut, været e-læringssupporter og undervist på en række voksenuddannelser som Politiskolen, Tolkeuddannelsen og Sprogcentret.

”Jeg glæder mig meget til at arbejde for at kvalificere de unge menneskers uddannelsesvalg ud fra et oplyst grundlag. Jeg vil gerne lave aktiviteter, der ligger ud over pensum. Jeg håber, at vi kan skabe et blomstrende og levende miljø, der ligger ud over de almindelige skemapositioner med dansk, fysik og virksomhedsøkonomi”, udtaler en smilende Christine Stampe Frøsig under sit besøg på skolen, før sommeren satte ind.

Fra lektor til leder

Selvom Christines seneste titel var lektor, er hun ikke uerfaren indenfor ledelsesfaget. Hun startede som kommunikationskonsulent i 2007, blev kommunikationschef og senere områdechef for en større driftsafdeling med 35 ansatte for A/S Boligselskabet INI i Grønland.

”Som leder vil jeg gerne være med til at bygge det bedste fundament for at eleverne kan udfolde sig og for at lærerne kan udføre nogle af de mange idéer, de har”, fortæller hun og fortsætter begejstret:

”Lærere har rigtig mange ting, de gerne vil udfolde, derfor tænker jeg at hvis de kan stå på noget, der er stabilt, så bliver der plads til det. Jeg tænker, at det lige præcis er lærerne, der ved, hvad det er der er godt og spændende at arbejde med, derfor er det vigtigt med et godt fundament”.

Fingeren i fjeldet og døren åben

Christines 13 år i Grønland har blandt andet lagt stilen for hendes tilgang til ledelse.

”I Grønland skal man bare ikke komme og tro, at man ved noget, for det gør man ikke. Man skal stikke en finger i fjeldet, som vi siger i Grønland. Man skal lytte og lade sig inspirere, og det tager jeg med mig, når jeg starter på min nye arbejdsplads”, fortæller hun.

Hun har i sinde at holde døren åben og arbejde med relationer til lærere og elever:

”Jeg vil gerne i dialog med lærerne om deres idéer og ønsker. Og så håber jeg at eleverne har lyst til også at bidrage. Jeg betragter dem som aktive medspillere både i forhold til det daglige men også i forhold til studiemiljø og livet på skolen”, slutter hun.