Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars
17-03-2019

Ny chef på gymnasierne

Else Ravn Rasmussen er pr. 1. marts 2019 tiltrådt som ny uddannelseschef for handelsgymnasiet og teknisk gymnasium på Erhvervsskolerne Aars. Hun kommer fra en stilling som vicedirektør og uddannelseschef på Randers Social- og Sundhedsskole.

Else er 57 år gammel og bor i Ødum, sammen med kæresten Thomas. Hun har tre voksne børn, som alle er flyttet hjemmefra. Hun er født i Skive og uddannet biolog fra Aarhus Universitet. Det var dog undervisning indenfor noget helt andet - nemlig IT - som ledte Else i retning af uddannelsesverdenen og senere lederjobs på Aarhus Tech, Techcollege og senest Randers Social- og Sundhedsskole.
 

Godt kendskab til tekniske uddannelser

På Erhvervsskolerne Aars får Else bl.a. ansvar for de tekniske og merkantile gymnasieuddannelser. Det er på ingen måde nyt for Else, som i sit første lederjob havde ansvar for bagere og slagtere i Aarhus. I 2005 kom hun til Techcollege i Aalborg, hvor hun blev afdelingsleder for Hadsund-afdelingen. 
 

”Jeg havde min egen lille afdeling i Hadsund, hvor jeg var ansvarlig for grundforløbsindgangene til tømrer, smede, mekanikere, elektrikere og levnedsmiddel. Jeg havde det ret meget for mig selv, så der prøvede jeg virkelig at være alene som leder. ”, udtaler Else.
 

I 2010 havde hun lyst til prøve noget nyt, og søgte videre til Randers Social- og Sundhedsskole, hvor hun blev uddannelseschef og senere vicedirektør. Men nu kom tiden altså til igen at prøve noget nyt.
 

”Det kunne være sindssygt spændende at komme til at arbejde med gymnasierne. Det er noget nyt, det er en anden målgruppe, både hvad angår eleverne og underviserne”, lyder det fra Else.
 

Flere skal kende de forskellige gymnasieretninger

En af de vigtige opgaver, som den nye uddannelseschef vil have fokus på, er tiltrækning af elever til de forskellige gymnasieretninger. 
 

”Der er et rigtigt vigtigt og spændende arbejde i at promovere de ikke-almene gymnasiale uddannelser, altså hhx og htx. Der er brug for, at der er flere der vælger den vej. I min optik sidder der for mange på de almene gymnasier, som vælger det, fordi det er det, de andre gør og det forældrene og folkeskolerne kender. Her på Erhvervsskolerne Aars kan vi tilbyde noget andet, til dem som har brug for det. I stedet for at de sidder og keder sig og ikke helt ved, hvor de skal hen bagefter”, udtaler Else.
 

For Else handler det i høj grad om at få lavet virkelig god brobygning, så de kommende elever mærker på egen krop, hvad det betyder at gå på et gymnasie. Men opgaven starter også ude på folkeskolerne:
 

”Det er også vigtigt, at vi får fat i folkeskolelærerne, så de kan få et bedre kendskab til htx og hhx. Det er relativt nye uddannelser, så de skal have meget mere viden, hvis de skal kunne guide folkeskoleeleverne i den her retning. Det handler meget om lærer til lærer formidling, og ikke mindst elev til elev formidling”, lyder det fra Else. 

 

Gymnasiet skal skabe hele mennesker

Den nye uddannelseschef er i øjeblikket også selv under uddannelse ved siden af jobbet. Det skulle gerne ende med en Master i Offentlig Ledelse, hvor kun specialet mangler i efteråret 2019. Det har fokus på motivation af medarbejdere ¬– og det må meget gerne smitte af på arbejdsmiljøet i Aars. Et mål for Else er nemlig et godt miljø for både de ansatte og for de mange elever.
 

”Det er vigtigt, at vores elever klarer sig godt og får et højt gennemsnit – det er jo det vi bliver målt på. Men det at klare sig godt, kan man også godt måle på andre ting. Jeg vil gerne skabe hele mennesker, som også er i stand til at klare sig godt i det næste, de skal ud i. 
 

Problematikker som angst hos gymnasieelever, er også noget, som Else gerne vil arbejde på at hjælpe eleverne med.


Biolog i hjertet – også i fritiden

Når Else har fri, så udspringer fritidsinteresserne også af at være uddannet biolog. Derfor nyder Else at kigge på fugle og elsker at gå ture og komme ud og mærke og lugte naturen. Derudover går hun til pardans sammen med kæresten. Når der er tid til det, så vil hun også gerne læse bøger, men det bliver til for lidt, mener hun selv.