Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars
23-09-2019

Mad - med mere!

Erhvervsskolerne Aars udbyder ekstraordinært i efteråret Grundforløb 2 inden for Fødevarer, jordbrug og oplevelser for at imødekomme et stigende behov for varme hænder i fødevarebranchen. Uddannelsen til ernæringsassistent er i den forbindelse højaktuel.

”Samfundet har mere end nogensinde brug for dig, der vil vide mere om din mad og brænder for at hjælpe andre mennesker med at få det helt rette at spise. Det er alfa og omega for den gode trivsel, både fysisk og mentalt”.

 

Sådan lyder det engageret fra Ella Holm Hansen, uddannelseschef ved afdelingen for Fødevarer, jordbrug og oplevelser, der netop har besluttet at udbyde et ekstra hold af Grundforløb 2 på Ernæringsassistentuddannelsen her i efteråret. Det gør man for at efterkomme branchens store efterspørgsel på netop ernæringsassistenter.

 

Brug for flere hænder

Ella Holm Hansen og hele hendes team af engagerede undervisere står således klar til at imødekomme behovet for flere hænder i en fødevarebranche, som har hårdt brug for at dedikerede og dygtige folk uddanner sig inden for netop dette område.

 

”Vi ser lige nu en kæmpe efterspørgsel blandt samarbejdspartnere i såvel private virksomheder som offentlige institutioner på veluddannet personale, der kan varetage planlægning og tilberedning af god, sund mad med øje for bæredygtighed og sund økonomi”, fortæller Ella Holm Hansen, der bakkes op af Heidi Hougaard, praktikkoordinator i Vesthimmerlands kommune:

 

”Hvis vores medarbejdere og borgere skal trives godt og have mulighed for udvikling og få høj livskvalitet er det helt essentielt, at de får det rigtige at spise, og at vi samtidig udnytter de ressourcer, vi har til rådighed, på den mest hensigtsmæssige måde”, fortæller Heidi Hougaard.

 

Også i Rebild Kommune mærker man behovet for uddannelsen af flere dygtige ernæringsassistenter: ”Her i vores kommune mærker vi det især, når vi skal ansætte nye medarbejdere til at varetage arbejdet i vores produktionskøkken og i Leve/bo-miljøerne på plejecentrene, som vi skal servicere. ”Vi ser meget positivt på, at man på Erhvervsskolerne Aars på denne måde bidrager til at efterkomme behovet”, lyder det fra Brian Pedersen, leder af produktionskøkkenet i Rebild Kommune.

 

Mere end bare mad

Ella Holm Hansen peger på, at et øget samfundsmæssigt fokus på både fysisk og mental sundhed gør uddannelsen til ernæringsassistent mere aktuel end nogensinde.

 

”Dét at lave mad er ikke bare at mætte munde og opfylde et energibehov. Hvis vi skal sikre velvære og livskvalitet, er det bare så vigtigt, at vi har dygtige folk med dyb og bred faglig viden om ernæringssammensætning, som derfor formår at sammensætte den helt rette kost, til de, der er dybt afhængige af det for at kunne trives”, fortæller hun, og uddyber:

 

”Det kan fx være ældre, børn, syge og handicappede, men også alle os andre, som skal imødegå mange og høje krav i vores hverdag. Vi må alle sørge for at få hældt den rigtige benzin på maskinen”, smiler hun.

 

Mange muligheder åbner sig

Som ernæringsassistent får man den bagvedliggende viden om kostsammensætning, der gør, at man kan kvalitetssikre den mad, man serverer til andre ift. fx hygiejne, friskhed og den mest optimale sammensætning af vitaminer, mineraler osv. Den 3-årige erhvervsuddannelse åbner derfor også døre til mange flere forskellige arbejdspladser, end man måske lige umiddelbart skulle tro.

 

”Mange tror fejlagtigt, at ernæringsassistenter primært arbejder på plejehjem eller sygehus, men faktisk er der brug for dem i rigtig mange sammenhænge, fx i daginstitutioner som vuggestuer og skolefritidsordninger samt på højskoler, efterskoler, personalekantiner på store virksomheder, offentlige institutioner osv.  Det kunne også være i leve- og bofællesskaber for handicappede”, fortæller Ella Holm Hansen.

 

Uddannelseschefen understreger, at det aldrig er for sent at overveje at tage skeen i den anden hånd og putte andre boller på suppen: ”Hvis du lige nu arbejder i en anden branche, men føler, at du har lyst til at prøve noget nyt og give dit liv en ny drejning, så er det bare at springe ud i det. Det er aldrig for sent at tage en ny uddannelse, og i denne sammenhæng er der super god efterspørgsel på både elever og færdiguddannede med modenhed og masser af livserfaring”, lyder det opfordrende for Ella Holm Hansen.

 

Der er studiestart på Grundforløb 2 på Fødevarer, jordbrug og oplevelser på Erhvervsskolerne Aars den 21. oktober. Grundforløbet her giver ud over uddannelsen til ernæringsassistent også adgang til gastronom-, gourmetslagter- samt bager/konditoruddannelsen.


FAKTA:


Det omtalte grundforløb på Fødevarer, jordbrug og oplevelser på Erhvervsskolerne Aars er for dig, der enten har:
 

·         afsluttet Grundforløb 1,

·         har mere end et år på bagen siden afslutning af 9. eller 10. kl.

·         er over 25 år.

 

Grundforløb 2 åbner også mulighed for at uddanne sig til gastronom, bager/konditor og gourmetslagter.

 

Du kan læse mere om uddannelsen her: http://www.erhvervsskolerne.dk/eud-/-eux/foedevarer--jordbrug-og-oplevelser/foedevarer--jordbrug-og-oplevelser/grundforloeb-2-(gf2)

 

Der er studiestart på Erhvervsskolerne Aars d. 21. oktober 2019.

 

For yderligere info eller tilmelding til uddannelse kontakt studievejleder Minna Hjorth Jespersen på tlf. 9698 1064 / 6155 4064