Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars
04-03-2018

Kulturugens åbningsarrangementet på Erhvervsskolerne Aars

Erhvervsskolerne Aars dannede rammerne om et brag af en åbningsfest, med Aalborg Symfoniorkester der kom og spillede i blandt maskiner, olie, svejseapparater og studiebøger.

Kulturugens åbningsarrangementet på Erhvervsskolerne Aars


Kulturugen 2018 er den første af sin slags i Vesthimmerland, og arrangementet blev slået i gang med et brag af et åbningsarrangement på Erhvervsskolerne Aars. Her blev gæsterne inviteret med ind i en stemningsfyldt, nyfortolkende og levende måde at opleve kultur på. Arrangementets rammer bestod af Erhvervsskolernes Aars værksteder og undervisningslokaler, som til dagligt summer af lyden fra skolens elever, men i går blev lyden af elever og maskiner erstattet af strygere, trompeter og slagtøj fra Aalborg Symfoniorkester.      

”En festlig begivenhed men også en uhøjtidelig begivenhed, i det at vi gerne vil skabe kultur i nogle andre rammer end dem vi normalt kender til. Når vi sædvanligvis søger et kulturarrangement, henvender vi os enten nede på Alfa her i Aars, eller i Messecenteret eller andre steder, hvor der afholdes et kultur­arrangement. Hvem havde forestillet sig, at det skulle være her på Erhvervsskolerne Aars imellem traktorer, maskiner, drejebænke, olie og alt muligt andet?” – Sagde Borgmester Per Bach Laursen.  

Omkring 300 gæster blev guidet rundt på skolen, i de mange forskellige bygninger, hvor der blev spillet og danset vals af musikerne blandt træspåner nede i tømmerværkstedet, komponeret toner mellem mejetærsker, svejseudstyr og i gymnasiernes store fælles studieområde.  

Som afslutning samlede alle gæsterne og Aalborg Symfoniorkester sig i Erhvervsskolernes Aars fællesrum kaldet; Oasen til en afsluttende koncert. Her blev alle inviteret ind i en eventyrlig fortælling af konferencieren, som Aalborg Symfoniorkester lagde tonerne til. Der blev spillet alt lige fra Carmen, en smuk solopgang til Harry Potter. Et arrangement for alles ører og som Praktikcenterleder og Formand for Kulturudvalget Asger Andersen sagde; ”et arrangement som gik ind og rørte ved vores alles hjerter”.  

”Hvad er det så, at vi har sat i gang her? – Vi håber på, at vi har startet en tradition, hvor vi kan lave nogle lignende arrangementer i årene, der kommer. Og man kunne så spørge sig selv, hvordan vil uge 10 så se ud om 10 år? Et eller andet sted handler det om det engagement, som er ved alle Vesthimmerlændingene og hos alle, der interesser sig for kunst og kultur, om at bakke op om de initiativer, som der nu er.

Der er én ting, der betyder meget for os alle, eller det er i hvert fald min opfattelse af Vesthimmerlændinge. Det er at vi alle sammen, på en eller anden måde er kulturbærer, og på en eller anden måde er vi brugere. Men der kan være en forskellighed i den måde vi bruger kulturen, det her skulle være en øjenåbner en AHA-oplevelse, så jeg håber på, at i vil benytte jer af de mange tilbud der er i hele vores dejlige kommune de næste 9 dage. Afslutningsvis vil jeg ønske jer tillykke med kulturugen” – Sagde Borgmester Per Bach Laursen.