Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars
31-01-2018

It-udfordring fra den virkelige verden

3t på Teknisk gymnasium i Aars har i faget kommunikation og IT arbejdet på at udvikle en ny og forbedret hjemmeside til TPNG. Anders W. Christensen og Sten Gass Sibbersen ses her sammen med de stolte webudviklere Mathias Vraa, Mads Bøgh, Christian Søndergaard Nielsen og Andreas Brixen.

3g-elever fra Teknisk Gymnasium har været med til at udvikle hjemmeside for weekendens computertræf i Vesthimmerland

 

Med den popularitet og opmærksomhed, weekendens computerparty i Aars efterhånden har opnået, følger uundgåeligt også visse krav til arrangementets hjemmeside.

På den baggrund har folkene bag “The Party Next Generation” op til dette års LAN-party fået kyndig assistance fra en flok 3g elever på Teknisk Gymnasium i Aars.

Arrangørerne var ikke selv tilfredse med den hjemmeside, som de selv i al hast havde fået smækket sammen, men de var på den anden side heller ikke parate til at bruge en mindre formue på at få en hjemmeside professionelt udviklet, eftersom hele overskuddet fra TPNG-træffet går til at styrke foreningslivet i Aars og omegn.

Medarrangører Anders W. Christensen henvendte sig derfor til Bettina Knudsen, adjunkt i Dansk, Kommunikation og IT på Erhvervsskolerne Aars.

Opgaven for it-eleverne på Teknisk gymnasium i Aars lød på at kreere en hjemmeside, som på samme tid skulle være brugervenlig, fremhæve TPNG’s sponsorer – og være federe end den, TPNG-træffet havde i forvejen!

Udførelsen blev lagt i hænderne på 3t, som til daglig har Kommunikation og IT på A-niveau.

Og eleverne i 3t gik sammen med Bettina Knudsen til udfordringen med stor motivation og entusiasme.

– Vi arbejder også i det daglige meget med cases eller problemer, som eleverne skal løse, men denne case har været den første, hvor eleverne har kunnet se deres løsninger direkte anvendt i den virkelig verden.

– Det er ikke kun givende for eleverne, men bestemt også for mig som underviser, fremhæver Bettina Knudsen.

En af de store opgaver i forbindelse med opgaven var at optimere hjemmesiden til WordPress, som ønsket af TPNG-arrangørerne.

– Det krævede en hel del af koderne i 3t, som skulle arbejde med noget kodning, som de ikke var vant til. Men man lærer også utroligt meget af modgang, og selvom vi kun havde fem uger til at udvikle hjemmesiden, så kom vi i mål, og TPNG valgte et af de fire forslag, som eleverne havde lavet.

– Det gør mig ret stolt, at eleverne har kæmpet så hårdt for at komme i mål, siger Bettina Knudsen.

Processen er ikke blevet mindre lærerig af, at Anders W. Christensen og Sten Gass Sibbesen fra TPNG-organisationen aktivt har involveret sig meget i processen og løbende givet eleverne feedback.

Eleverne har således undervejs fået gode råd fra Anders W. Christensen, som har kunnet dele ud af sine erfaringer som sælger.

Håbet er, at der også i fremtiden er aktører i lokalområdet, der vil kunne drage nytte af kompetencerne hos htx-eleverne i Aars.

– Eleverne er vitterligt kreative og opfindsomme, så det vil næsten være synd, hvis deres mange innovative idéer skal ende deres dage på sankthans bålet efter 3.g.

– Det er meget bedre, hvis lokale foreninger eller erhvervslivet kan få glæde af dem – og eleverne stolt kan tage ejerskab, konkluderer Bettina Knudsen.


Artikel fra Vesthimmerlands Folkeblad den 11. Januar 2018 
http://vesthimmerlandsfolkeblad.dk/it-udfordring-fra-den-virkelige-verden/