Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars
25-03-2019

Gymnasierne i Aars har landets næstlaveste fraværsprocent

En offentliggørelse fra Undervisningsministeriet viser, at hhx og htx har landets næstlaveste fraværsprocent

En ny undersøgelse fra Undervisningsministeriet viser, at Gymnasierne i 2018 havde landets næstlaveste fravær hos de gymnasielle uddannelser - her var fraværsprocenten kun på 5,6 procent. Til sammenligning var landsgennemsnittet på 9,5 procent. De seneste par år har Gymnasierne sat fokus på at nedbringe fraværet hos eleverne ved blandt andet at tilknytte kontaktlærere til alle klasserne, som tager en snak med eleverne, hvis deres fravær bliver faretruende højt.

- Det har vi det rigtig godt med. Vi har arbejdet længe med at få fraværet ned, og vi har ligget ret godt de seneste år. Vi har arbejdet rigtig meget med fraværet, fordi undersøgelser viser, at fravær fører til frafald. Og så mister eleverne undervisning, når de ikke kommer i skole. Samtidig forbedrer det elevernes sociale liv, når de sørger for at møde op, siger Else Ravn Rasmussen, uddannelseschef for Handelsgymnasiet og Teknisk Gymnasium.

Uddannelseschefen påpeger også, at Gymnasierne ofte inviterer eleverne til sociale arrangementer som brætspilsaftener og Game Night, hvilket øger sammenholdet blandt eleverne.