Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars
16-11-2017

Far, søn og datter på samme skole

Far, søn og datter på samme skole

 

Hverdagen for de tre familiemedlemmer, Per Nielsen (43 år), Mads Nielsen (17 år) og Line Nielsen (21 år) er på ét punkt meget ens; de tager nemlig hver morgen alle afsted til den samme skole for at uddanne sig. Familiemedlemmernes hverdag er for tiden centeret omkring Erhvervsskolerne Aars, hvor de alle er i gang med en erhvervsfaglig uddannelse.

 

Tre uddannelser og tre forskellige veje hertil

Både valget af uddannelse og vejen hertil har dog været vidt forskellig for de tre.

Per er i gang med at uddanne sig til kranmekaniker på grundforløb 2. Per har i mange år arbejdet som landmand, men for et år siden tog han beslutningen om at prøve nye veje, så han bl.a. kunne slippe for aften- og weekendarbejde. Per tog med åbent sind kontakt til Erhvervsskolerne Aars og fik med hjælp fra Praktikcenterleder, Asger Andersen, og praktikkonsulent, Jess Winther, sporet sig ind på mulighederne for at uddanne sig til kranmekaniker og fik med deres hjælp også en læreplads. – Det har været lidt af en omvæltning for mig at komme tilbage på skolebænken. Især fordi de fleste af mine klassekammerater er unge mennesker. Det har også ført til nogle øgenavne, da jeg af mine klassekammerater kaldes for ”Pensionisten”, hvor jeg af mine venner kaldes for ”Skoledrengen”, siger Per med et smil på læben.

 

Den hårde vej til drømmeuddannelsen

Mads er i stedet i gang med grundforløb 1, hvor drømmen er at uddanne sig til tømrer. For Mads har det ikke altid lagt i kortene, at han skulle være tømrer, men interessen blev vakt, da han i 10.-klasse var på brobygning på Erhvervsskolerne Aars og her bl.a. fik lov til at prøve tømrerfaget af.

Vejen ind på tømreruddannelsen har dog ikke været problemfri. I folkeskolen havde Mads udfordringer i de boglige fag, hvilket resulterede i, at han ikke fik de påkrævede 02 i karakter i matematik, som er et krav for at komme ind på en ungdomsuddannelse. Gennem møje og besvær, der både inkluderede en helhedsvurdering og samtaler med Asger Andersen i praktikcenteret, lykkedes det dog Mads at komme ind på sin uddannelse.

 

Det lokale trak

Line er i øjeblikket i gang med supplerende grundforløb (EUS) indenfor detailhandel, da hun drømmer om at stå i butik. Lines vej hertil har også været utraditionel, da hun allerede har taget en gymnasial STX-uddannelse. Den oprindelige plan var, at Line herefter skulle have læst til markedsføringsøkonom i Aalborg, men det at kunne blive i lokalområdet trak så meget, at Line begyndte at overveje andre muligheder. Line valgte derfor i stedet at gå i gang med en kontoruddannelse på Erhvervsskolerne Aars, men valgte for nylig at skifte om til en uddannelse indenfor detail. – mit skifte mellem de to uddannelser på Erhvervsskolerne Aars har været meget nem, for jeg har fået merit for nogle fag samtidig med, at mange af lærerne underviser på begge uddannelsesretninger, hvorfor de i forvejen kender til mine stærke og svage sider, udtaler Line Nielsen.  

 

God og individuel hjælp i hverdagen

De tre familiemedlemmer giver alle udtryk for, at Erhvervsskolerne Aars har hjulpet og motiveret dem til at finde frem til, hvad de hver især gerne ville. Skolen har således set muligheder frem for begrænsninger. Der er også enighed om, at skolen er god til at tilgodese de baggrunde, som de hver især har. Dette gælder både i form af forståelse overfor, at Per på nogle punkter er lidt "rusten" i forhold til at gå i skole, og i forhold til Mads' boglige udfordringer, hvor lærerne på skolen hurtigt hjælper ham. – Jeg føler ikke længere, at jeg opfattes som et problembarn, der placeres bagerst i klassen, som det var tilfældet i folkeskolen. Lærerne har nu fokus på mine udfordringer og hjælper mig i stedet, når det er nødvendigt, uddyber Mads.

 

 

Billedtekst: Fra venstre Line Nielsen, Per Nielsen og Mads Nielsen foran hovedindgangen til Erhvervsskolerne Aars.