Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars
28-11-2017

Erhvervsskolerne Aars udvider med grundforløb 2 for to uddannelser

Til Januar åbner Erhvervsskolerne Aars dørene op for 2 nye grundforløb 2-uddannelser.

Til januar åbner Erhvervsskolerne Aars op for to nye grundforløb 2-uddannelser på skolen. Der er tale om forløb til uddannelserne som murer og industritekniker, hvilket samlet betyder, at elever nu kan tage det første år af de to uddannelser i Aars.

De to nye forløb er bl.a. blevet til en realitet gennem efterspørgsel og opbakning fra lokale virksomheder. En af disse er PH Spaanteknik, der efter øget travlhed og opførelse af en ny produktionshal har lavet en strategi om at ansætte en nye industriteknikker-lærling hvert år.

- For os har det stor betydning, at vi kan tiltrække lokale lærlinge, da vi oplever at de er nemmere at fastholde når de er udlærte. Vi går således specifikt efter lærlinge fra lokalområdet, og med et grundforløb 2 i Aars bliver flere elever motiverede til at blive i lokalområdet, fortæller Alice Andreasen, produktionschef hos PH Spaanteknik i Aalestrup.

Alice fortæller også, at virksomheden er i rivende udvikling, og at det derfor er blevet endnu vigtigere for dem at tænke langsigtet for at have kvalificeret arbejdskraft, der er villig til at arbejde for virksomheden i mange år.

 

Mindre spring med lokal uddannelse

- Mange af eleverne på de erhvervsfaglige uddannelser er under 18 år, når de søger efter lærepladser. I den alder har det stor betydning, om de unge mennesker skal stå på egne ben ved at tage en uddannelse i eksempelvis Aalborg, eller om de kan blive i vante omgivelser lidt endnu. Springet med at påbegynde en uddannelse er ikke så stort for dem, når både uddannelsessted og læreplads ligger i det lokalområde, som de er født og opvokset i, beretter Alice.

Alice tror også på, at udvidelsen med Grundforløb 2 inden for murer og industritekniker-uddannelserne har stor betydning i forhold til, om de unge i Vesthimmerland overhovedet vælger at uddanne sig inden for de to fagområder. De unge elever er nemlig ofte udfordret ved, at de endnu ikke har kørekort, og derfor i den første del af uddannelsen bliver nødt til at tage offentlig transport til skolen. Selv om der går regelmæssige busafgange til eksempelvis Aalborg, så tager det hurtigt en time at transportere sig til og fra skole – hvilket er en negativ faktor i valget af uddannelse.

- Hos PH Spaanteknik er vi af den opfattelse, at det har stor betydning, at de unge elever først skal til de større byer for at uddanne sig et år senere. På det år når de at udvikle sig på mange områder, og overgangen fra lokalområde til storby bliver også mindre skræmmende, slutter Alice Andreasen.