Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars
23-05-2017

Elevrekord i at få nye lærepladser

Målrettet indsats har fået erhvervsskolerne i Aars til at indgå nye aftaler om praktik langt hurtigere end før.

Se videoindslag fra TV2 Nord

Tegningen af nye praktikpladser har taget et ordentligt ryk på Erhvervsskolerne i Aars.

Tre ud af fire elever har nemlig fået praktikplads flere måneder før de skal af sted. Det er langt over normen.

-På det her tidspunkt plejer vi at have tegnet godt halvdelen af praktikaftalerne, så der er tale om en meget markant forbedring, fortæller Asger Andersen, leder af erhvervsskolernes praktikcenter.

Gode til at ansøge

Han tilskriver blandt andet succesen fire års målrettet arbejde med at klæde eleverne bedre på til at skrive en god ansøgning. Det sker fra starten af grundforløbet.

Samtidig knyttes de til en praktikplads-konsulent og har mødepligt på den ugentlige jobcafé, så længe de søger praktik.

-Det er glædeligt at se, at antallet af aftaler om praktikpladser stiger år for år, fremhæver en glad Asger Andersen.

-Rent symbolsk serverer vi kaffe og drømmekage, for vi arbejder for at indfri de unges drøm om en uddannelse, fortæller han også.

Asger Andersen ser også succesraten som udtryk for, at erhvervsskolerne er lykkedes med at komme især små og mellemstore virksomheder i møde.

-Det er vigtigt at vi er tilgængelige, både over for elever og virksomheder. Derfor kommer virksomhederne direkte igennem, når de ringer til praktikcenteret, nævner han.

-De små og mellemstore virksomheder tager et stort uddannelsesansvar, men de har ikke afdelinger til at løse opgaven. De sætter pris på sparring og vejledning, som praktikpladskonsulenten kan yde med et virksomhedsbesøg indenfor det specifikke faglige område, nævner han.

Asger Andersen går så vidt som -næsten -at love at skaffe praktikplads til alle elever, der passer deres uddannelse.

Der er konstant 60-70 opslag om stillinger på Erhvervsskolernes hjemmeside, angiver han.

Topscorer blandt uddannelserne, når det gælder praktikpladser, er i øvrigt entreprenør-og landbrugsmaskinuddannelsen, som erhvervsskolerne er ene om at udbyde i Danmark. Her har 90 procent af eleverne en praktikaftale på plads.

Erhvervsskolerne i Aars har ekstra grund til at vifte med flaget efter at det er lykkedes at få ekstra mange praktikaftaler på plads i god tid.