Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars
10-12-2018

Elever på virtuel rejse til uddannelsesbyen Educatia

Hvad vil du være når du bliver stor?

Det er sikkert et spørgsmål de fleste unge har mødt til diverse familiesammenkomster, og rigtig mange af dem aner det forståeligt nok ikke. Tirsdag den 4. december fik eleverne på 7. årgang på Østermarkskolen i Aars dog chancen for at blive lidt klogere på hvad uddannelsesjunglen har at tilbyde.
 
Erhvervsskolerne Aars var på besøg og introducerede læringsspillet Educatia for eleverne. Efter en kort intro til spillet og generel information om erhvervsuddannelserne blev eleverne kastet ud i det virtuelle univers, med opgaver inden for forskellige håndværk såsom tømrer, frisør, sosu, mekaniker.
Eleverne arbejdede i teams og koncentrationen var stor i de næste 4 timer. Der blev klippet hår, malket køer og mange opdagede nye fag, som de aldrig havde hørt om før. For hvad er det lige en logistikassistent laver? Og hvad mon de får i løn? Alt dette og meget mere blev eleverne klogere på i løbet af formiddagen.
 
Gamemaster Rasmus Gammelholm er meget imponeret over elevernes engagement, men om nogen ligefrem har fundet svaret på det store spørgsmål, tror han dog ikke. Besøget bliver fulgt op af et genbesøg på Erhvervsskolerne, så miljøet kan opleves på første hånd.
 
Faktaboks
Selve arrangementet er en del af det EU finansierede projekt “ den erhvervsfaglige vej til succes”, der har til formål at afhjælpe manglen på faglærte ved at få flere unge til at søge ind på erhvervsuddannelserne. Projektet er et samarbejde mellem ni Nordjyske uddannelsesinstitutioner. Besøg projektets hjemmeside her: https://www.eudprojekt.com/