Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars
07-11-2019

Danmarks bedste lærling kåret på Erhvervsskolerne Aars

Stort tillykke til Daniel Højbjerg fra Maribo, der i lørdags den 1. november kunne løfte trofæet og kalde sig for Danmarks Bedste Lærling – Landbrugsmaskinmekaniker.

Maskinforretningen Johannes Mertz A/S i Maribo kan nu bryste sig af at have Danmarks bedste lærling indenfor landbrugsmaskinmekaniker-uddannelsen på deres hold.

Fredag og lørdag 1.-2. november løb det syvende danmarksmesterskab for lærlinge af stablen på Erhvervsskolerne Aars. Ud af fire finalister viste 21-årige Daniel Højbjerg som den bedste og kunne derfor lørdag eftermiddag løfte pokalen som vinder af DBL, Danmarks Bedste Lærling – Landbrugsmaskinmekaniker 2019.

Udfordrende opgaver

Forinden havde de fire finalister over to dage været igennem fire forskellige opgaver for at udfordre deltagerne. Og navnlig to af opgaverne viste sig svære: En Deutz-Fahr traktor og en række småmaskiner.
"Jeg har aldrig repareret motorsave og buskryddere andre steder end i min fritid. Og Deutz-traktoren var enormt udfordrende med al den fejlfinding", fortæller Daniel Højbjerg.

Også feltets nummer to Nicklas Elkjær fra Kragmann A/S var udfordret af de små maskiner i konkurrencen.
"I dag har jeg så lært at indstille en karburator på en motorsav", fortæller han med et smil, der vidner om, at opgaven nok kom lidt bag på ham. 

Vigtigt med alsidighed

Mads Kristiansen fra Maskincenter Roskilde fik tredjepladsen, mens Lasse Jensen fra Sjørup Group blev nummer fire. Også de blev udfordret af opgaverne.
Men alsidigheden i de forskellige opgaver er vigtig, fortæller Heine Jensen, koordinator og faglærer på Erhvervsskolerne Aars:

"For os har det været vigtigt at gøre konkurrencen så alsidig som mulig. Vi vil gerne vise, hvor bred uddannelsen som landbrugsmaskinmekaniker er og samtidig vise, at faget er alt lige fra elektronisk fejlfinding til det at lappe et dæk", uddyber han.

Første gang pokalen er på Lolland

Til alle fire finalister var der store præmier fra hovedsponsoren Kramp, mens den eftertragtede vandrepokal nu skal stå ét år hos Johannes Mertz A/S, indtil en ny vinder kåres næste år. Det er i øvrigt første gang pokalen er så langt mod sydøst som Lolland. Fem gange tidligere er pokalen vundet af finalister i det jyske samt én gang på Fyn.

Bag konkurrencen står Dansk Metal, LandbrugsMedierne, Dansk Maskinhandlerforening og Erhvervsskolerne Aars.