Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars
26-11-2018

Borgmester fik drone-perspektiv på fremtidens uddannelseslandskab

Borgmester Per Bach Laursen og kommunaldirektør Henrik Kruuse har været på besøg for at se den nye grund og drøfte skolens visioner – overblikket blev hjulpet på vej med en drone, der kunne skabe det helt store overblik.

En nyopkøbt grund på Aggersundvej i Aars skal give Erhvervsskolerne Aars mulighed for at udvide og føre skolen ind i en fremtid, hvor eleverne bliver klædt på til at håndtere både deres læring og helbred – men også nye teknologier og krav fra erhvervslivet. Onsdag var Borgmester Per Bach Laursen og kommunaldirektør Henrik Kruuse på besøg for at se den nye grund og drøfte skolens visioner – overblikket blev hjulpet på vej med en drone, der kunne skabe det helt store overblik.

Fremtiden kræver mere plads – og nye kompetencer

Baggrunden for besøget var ifølge direktør Ulf Givskov Bender, at planerne for den nye grund på Aggersundvej – og skolens udvikling generelt – kræver et endnu tættere samarbejde med kommunen og dialog om planerne for uddannelsesområdet.

 Erhvervsskolerne Aars vil for eksempel gerne skabe et videnscenter med fokus på teknologier/maskiner og med fokus på bæredygtighed. Lige nu arbejdes der blandt andet med droner og maskiner, der stort set er førerløse – og mere er på vej. Den nye teknologi skal styrke det bæredygtige i erhvervene, så eleverne bliver uddannet til et langt og sundt liv på arbejdsmarkedet, hvor man passer på sig selv.

 Men der er brug for mere plads til at realisere planerne. Hvis skolen fremskriver lineært vil behovet stige med minimum 6-12.000 kvadratmeter frem mod 2025. Det skyldes ikke kun nye teknologier, men også at der opleves stigende søgning til uddannelser som fx tømrer-uddannelsen i disse år.

Den nye centrale grund på Aggersundvej giver mange nye muligheder, men kun hvis det sker i tæt samarbejde med kommunen og erhvervslivet.

Et lokalt (og trafikalt) knudepunkt for uddannelse

”Selvom vi er en stor skole i lokalsamfundet, er vi en lille skole i erhvervsskolesammenhæng. Vi vil gerne dække så bredt som muligt lokalt, altså at man kan starte op på enhver ungdomsuddannelse lokalt. For at kunne drive og udvikle den bedste skole er et tæt samarbejde og en tæt dialog med kommunen afgørende”, udtaler direktøren.

Han fremhæver samarbejdet med UU-centeret og 10-klassecenteret, der pga. naboskabet er rigtig godt og et godt fundamentet for at kunne understøtte den enkelte unge. ”Det er nærmest et campusmiljø, og det kan vi se, de unge sætter enormt stor pris på”, uddyber Ulf Givskov Bender.

”Der er brug for en kommunal målsætning om, hvad vi skal gøre for at sikre, at vi i fremtiden har den rette arbejdsstyrke. Eksempelvis tror vi på, at fremtiden kommer til at fokusere på sociale og samarbejdskompetencer, men også kreative og problemløsningskompetencer. Derudover peger en del på, at der kommer til at mangle finmotoriske færdigheder. Et stærkt uddannelsesmiljø vil kunne bidrage positivt til at løse denne udfordring ”, fortsætter Ulf Givskov Bender.

Den nye grund på Aggersundvej er centralt placeret, men en udvidelse vil også medføre en række praktiske udfordringer, som kræver kommunens involvering. ”Der er behov for at kigge på infrastrukturen, hvordan får vi sikret, at trafikken kommer til at glide. Det kan kræve en tilkørsel ekstra, eksempelvis fra Aggersundvej og/eller en tunnel under Aggersundvej” afslutter direktøren.