Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars
04-03-2019

Anders Lund Madsen tager pulsen på Himmerland

Kulturugen Aha! står for døren i Aars. Igen i år har Erhvervsskolerne Aars valgt at gå aktivt ind i ugen med arrangementer for skolens elever, men også for borgere og inviterede gæster.

I år byder skolen blandt andet på et foredrag med Anders Lund Madsen onsdag den 6. marts, ”We will make Himmerland great again”, som afholdes i samarbejde med Krogh Madsen Arkitekterne A/S. Rammerne er den nyligt indviede multihal Energien på skolen, som Krogh Madsen Arkitekter A/S står bag.


Anders skal sætte tanker i gang

Formålet med at invitere Anders Lund Madsen er – med et glimt i øjet – at sætte tanker i gang. Hvad er urbanisering for noget, og hvorfor sammenligner vi os altid med de større byer? Hvad er det, vi vil opnå, og hvordan ser en rigtig god fremtid ud i Vesthimmerland og Himmerland i øvrigt? 
 

Direktør på skolen, Ulf Givskov Bender, håber, at foredragsholderen kan vende tankerne, så gæsterne ikke kun tænker på, hvad alle mulige andre kan stille op, men i stedet tænker indefra-ud – hvad kan jeg stille op, og hvad vil jeg gøre? 
 

”Og sidst, men absolut ikke mindst, så tænker jeg, at vi skal have en superhyggelig og sjov aften i godt selskab”, lyder det fra direktøren.
 

Morgenthaler rusker i elevers fordommene

Eleverne på Erhvervsskolerne Aars vil heller ikke kunne undgå at blive udsat for nye vinkler på sig selv. Den kendte tegner, satiriker og debattør Anders Morgenthaler har nemlig fået til opgave at sætte elevernes egne fordomme under lup.
 

Er livet som elev virkelig så hårdt, som man selv går og tror? Og var alt bare nemmere, da underviserne og forældrene var unge? Og hvordan er det lige med fordommene eleverne imellem?


Med omkring 1000 unge elever bliver der helt sikkert nok at tage fat på, når først satirikeren tager fat. 


Kultur skal give lokalt sammenhold

Sidste år var Erhvervsskolerne vært ved åbningsarrangementet for kulturugen, hvor Aalborg Symfoniorkester spillede imellem mørtel, mejetærskere, bobler og sandwich på skolen. I år er foredragene valgt ud fra at kunne sætte tanker i gang på en humoristisk måde.
 

”Som skole er det helt afgørende, at vi engagerer os lokalt. Det kan vi gøre på mange måder, men en af dem er via kulturlivet. Skolen kan forhåbentlig bidrage til kulturlivet med aktiviteter og vinkler, der drejer sig om de unge, men kulturlivet kan helt klart også bidrage til skolen”, lyder det fra Ulf Givskov Bender.

Skolen håber på igen at kunne inspirere og skabe oplevelser for inviterede gæster og borgere, som deltager i kulturugen Aha!.
 

”En kulturuge er med til at sætte et tema på dagsordenen. Den samler vores energi, så vi fokuserer og skaber et særligt miljø. Og så gør det, at vi alle sammen i lokalområdet rykker tættere på hinanden. Humor er helt afgørende for vores ve og vel. Vi vil gerne være med til at skabe refleksion, og til at vi sætter os i bevægelse”, afslutter direktøren.