Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars
22-10-2018

10. klasse –Hvad laver de egentlig på Erhvervsskolerne Aars?

Det er et spørgsmål som forældrene til 10. klasse er blevet meget klogere på. De var nemlig inviteret til forældreaften i afdelingen Fødevarer, jordbrug og oplevelser på Erhvervsskolerne Aars, torsdag den 10. oktober.

På 10. klassecentret er der et tæt samarbejde, hvor eleverne, to dage om ugen, har undervisning på afdelingerne på Erhvervsskolerne Aars. Her er formålet, at de skal få kendskab til de fagretninger som afdelingen repræsenterer. På afdelingen Fødevarer, jordbrug og oplevelser er det fag i levnedsmiddelsbranchen som bager, ernæringsassistent, gastronom, slagter og kok. Derudover stifter eleverne også bekendtskab med SOSU uddannelserne.
Arrangementet var for forældre og søskende, og de var mødt talstærkt op. Første del af arrangementet bød på små workshops som forældrene kunne cirkulere imellem. Her var der mulighed for at teste sin viden om bl.a. ernæring, og eleverne formidlede på bedste vis den viden de allerede har opnået, i den korte periode siden sommerferien. Eleverne havde udviklet små lærerige spil og plancher, derudover var der små smagsprøver.
Eleverne havde forberedt et spændende program som også inkluderede aftensmad for alle. En lækker efterårssuppe som blev serveret ved de smukt dækkede borde. Alt i alt et meget vellykket arrangement, hvor alle gik mætte og tilfredse hjem efter at have fået noget til alle sanserne.
Det tætte samspil mellem 10. klassecentret og Erhvervsskolerne Aars er en vigtig del af elevernes proces mod at blive klar, til at vælge hvilken uddannelsesvej der er den rette for dem. På deres forløb som hedder EUD10 brobygning, får de kendskab til uddannelser inden for fødevarebranchen og pleje/omsorg.