Erhvervsskolerne.dk bruger cookies til statistik. Hvis du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.  Luk | Læs mere
erhvervsskolerne aars
21-08-2018

”Skræmmende” nyudnævnelse på Teknisk gymnasium Aars

Gert Andersen som nyudnævnt pædagogisk faglig koordinator på Teknisk gymnasium Aars

På Erhvervsskolerne Aars står htx-eleverne efter endt eksamen med en overflod af valgmuligheder, for htx er den af de fire gymnasiale uddannelser, der giver adgang til flest videregående uddannelser, og ikke blot naturvidenskabelige, men også talrige kreative og humanistiske uddannelser hilser de nye htx-studenter velkommen.

En af dem, der skal hjælpe de nystartede htx-elever godt igennem de tre års uddannelse, er den nyudnævnte pædagogisk faglige koordinator Gert Andersen. Gert er hentet fra gymnasiets egne rækker, hvor eleverne de sidste mange år har kendt ham som underviser, læsevejleder og studiekoordinator, og hvor han stadig underviser i de, ikke mindst med htx’s mangfoldighed in mente, vigtige humanistiske fag dansk og idéhistorie.

Gerts glade elever
Gerts relationer til eleverne fremgår bl.a. af, at de i år har tildelt ham et diplom for at være gymnasiets mest skræmmende lærer. For sjov, naturligvis. Mere entydigt er det, at han for nylig af en forhenværende elev fik tilsendt et kort med tak for en stadig inspirerende undervisning, tre år efter hun afsluttede sin uddannelse. Og det er ikke usædvanligt. Mange studenter fra Teknisk Gymnasium Aars har gennem årene vist deres påskønnelse på tilsvarende vis.

”Gerts særlige evne til at se det hele menneske i hver enkelt elev og hans dybe viden om fagenes samspil og indhold betyder, at vi i endnu højere grad kan gøre gymnasieuddannelsen sammenhængende og relevant for vores elever,” siger uddannelseschef for Erhvervsgymnasierne Christine Stampe Frøsig.


Gert Andersen som nyudnævnt pædagogisk faglig koordinator på Teknisk gymnasium Aars sammen med 2.g elev som Gert underviser i idéhistorie.

I forlængelse heraf siger Gert Andersen selv om sit nye hverv: ”Jeg glæder mig til de mange nye opgaver, der ligger foran mig. Gymnasierne på Erhvervsskolerne Aars gennemgår i øjeblikket en rivende udvikling. Dygtige og engagerede lærere udvikler lige nu på store dele af både indholdet og organiseringen af dagligdagen på hhx og htx. Det drejer sig både om undervisningen, en Sport Science-studieretning, indsatsen for at undgå frafald og arbejdet med SPS-elever, frivillig idræt i skoletiden osv. osv. Det bliver spændende at understøtte denne proces og motivere til fortsat udvikling.”

Med venlig hilsen

Christine Stampe Frøsig
Uddannelseschef for Handelsgymnasiet Aars og Teknisk Gymnasium Aars